Käytäntö

Lyhyesti

Ruhtinaan pidot -liveroolipeli järjestetään lauantaina 22.4.2017 Kerkkoon Havulinnassa (Kerkkoontie 306, Porvoo).

Pelipaikalla tulee olla klo 11 mennessä, ja peli kestää iltapäivästä iltaan.

Peliin otetaan lähtökohtaisesti kaikki ilmoittautuneet ja pelimaksu on enintään 25 euroa (tarkka summa varmistuu 19.2.).

Hahmot luodaan pelinjohdon antamien hahmokonseptien pohjalta yhteistyössä ja niitä syvennetään mm. pelin pelaajatapaamisessa sunnuntaina 2.4.2017 Munkkiniemen nuorisotalolla (Riihitie 22, Helsinki).

Ilmoittauduthan mukaan maanantaihin 13.2.2017 mennessä!

 

Aikataulu lauantaina 22.4.

10.30 Pelipaikalle saa saapua
11.00 Kaikkien pelaajien tulisi olla paikalla, vaatteiden vaihto
11.30-13.30 Alku- ja ryhmäbriiffit
14.00 Peli alkaa hahmoryhmien ingame-esittäytymisellä suuriruhtinaalle
~17 Laulu- ja tanssiesityksiä
17.30 Polotskilaisten ja alueelle jäämistä suunnittelevien uskollisuudenvalat* uudelle ruhtinaalleen
~18 Pitoruoka
19 Tarinankerrontakilpailu ja tanssia
21.00 Peli päättyy
21.15-21.45 Debrief
22-> pelipaikan siivous ja poistuminen

*Uskollisuudenvala vannotaan perheittäin/pienryhmittäin polvistuen, pään paljastaen ja lausuen: “Vannon uskoni kautta, että olen uskollinen ruhtinaalleni, en käänny häntä vastaan, palvelen häntä vilpittömästi enkä koskaan petä häntä.” Lopuksi suudellaan ristiä.

Mitä mukaan

  • Hahmo- ja ryhmädokumentit
  • Hahmon vaatteet ja varusteet: varaa mieluusti sisävaatteiden lisäksi sisätossut tai neutraalin väriset villasukat, erilliset ulkokengät ja jokin lämmin ulkovaate kuten viitta
  • Ruokailuvälineet, esimerkiksi savi- tai puukuppi ja/tai -lautanen, juoma-astia savesta, puusta, sarvesta tai lasista, puulusikka ja puukko
  • Pientä evästä peliä edeltävälle ajalle, sellaista, joka ei tarvitse erillistä lämmitystä
  • Oma peili, jos aiot maskeerata enemmän – wc-tilat ovat ahtaat

Pelipaikka

Pelipaikkana toimii Kerkkoon Havulinna (Kerkkoontie 306, Porvoo) www.kerkkoonhavulinna.fi. Peli tapahtuu suurimmaksi osaksi sisätiloissa, mutta sisältää myös jonkin verran ulkoilua pihamaalla. Paikalla ei valitettavasti ole mahdollista yöpyä.

Pelipaikka koostuu keskeisesti yhdestä pelitilana toimivasta salista, eikä varsinaista offgame-tilaa ole. Pelin ulkopuoliset tavarat jätetään lähtökohtaisesti autoon, aivan välttämättömimmät pikkuesineet voi sijoittaa siivouskomeroon.

Pelipaikalla on kohtuullisen rajallisesti pysäköintitilaa, joten tulemme parkkeeraamaan autot pelin ajaksi hyvin tiiviisti. Toivomme pelaajien suosivan kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan.

Pelimaksu

17 euroa, Harmaasudet ry:n jäseniltä 15 euroa ja lapsilta 8 euroa. Sylilapsista ei peritä maksua. Maksu on maksettava 19.3. mennessä, ja maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse.

Ruoka

Ruhtinaan pidoissa tarjotaan venäläishenkinen pitoruoka. Ruoka on lähtökohtaisesti laktoositonta, ja tarjolla on myös gluteenittomia, kasvisruokia ja vegaanisia ruokalajeja. Jos olet epävarma siitä, mitä voit syödä, ole yhteydessä keittiöön ennen peliä tai pelin aikana. Lisäksi löytyy jotain pientä naposteltavaa, mutta peliä edeltävään aikaan kannattaa varustautua omin eväin. Tapahtuma on päihteetön.

Hahmonluonti

Ruhtinaan pitojen hahmot luodaan pelaajien ja pelinjohtajien yhteistyönä. Pelinjohto ei siis tarjoa pelaajille useita sivuja valmista hahmotekstiä kuten monissa larpeissa on tapana, vaan kompaktit hahmokonseptit ja ensisijaisesti hahmoryhmille kohdistettuja yhteisiä ja kaikkien pelattavissa olevia juonia.

Pelaajan kannattaa ilmoittautuessaan panostaa hahmotoiveeseen, sillä mitä selkeämmin toiveensa pystyy ilmaisemaan, sitä todennäköisemmin voidaan kullekin toteuttaa hänen toiveitaan vastaava hahmo. Helmikuun loppuun mennessä kukin pelaaja saa vastaavalta pelinkirjoittajaltaan hahmokonseptin, jota lähdetään yhdessä työstämään eteenpäin. Konseptiin sisältyy kuvaus hahmon viiteryhmästä ja ryhmän keskeisistä tavoitteista. Vaikka peliin sisältyy myös pelinjohdon suunnittelemia, kenties yllättäviäkin tapahtumia, pelaajaa kiinnostavien juonien ja hahmojen ihmissuhteiden luominen on kunkin pelaajan itsensä vastuulla. Kontaktiverkkoa voidaan luoda niin pelaajatapaamisessa sunnuntaina 2.4., netin pelaajaryhmissä kuin mahdollisissa erillisissä ryhmäkohtaisissa pelaajatapaamisissakin. Pelinjohdon puoleen voi aina kääntyä, jos omaa hahmoa koskevat suunnitelmat eivät tunnu sopivilta tai mieleen tulee esimerkiksi lisää toiveita. Kaikkea ei tietenkään voida toteuttaa, mutta pyritään parhaamme mukaan luomaan niin itselle kuin toisillekin hyvä ja hauska pelikokokemus.

Turvallisuus / säännöt

Tärkein sääntö on terve järki, mutta noudatamme myös Suomen lakia ja hyviä tapoja. Pelissä ei ole yliluonnollisia voimia, ainakaan sellaisia, joihin pelaajat voisivat vaikuttaa, joten niitä ei mallinneta millään erityisellä säännöstöllä. Mallinnettavista asioista ja niiden asteesta pelaajat voivat sopia keskenään. Huomioikaa tässä, että pitojen on tarkoitus olla turvallinen ja mukava tilaisuus myös lapsille!

Hahmoilla voi olla osana puvustustaan aikakauteen sopivia tylsäteräisiä teräsaseita. Niitä ei kuitenkaan käytetä, ellei pelinjohdon kanssa ole ennalta muuta sovittu. Muut fyysiset konfliktit tulee sopia pelaajien kesken etukäteen, ja toteutuksessa pitää turvallisuus mielessä ennen kaikkea. Painia voi, jos se molemmille osapuolille sopii. Suurieleisyys ja kovaäänisyys ovat olennainen osa mahdollisen tappelun pelaamista, ei niinkään fyysinen toiminta.

Tapahtuma on päihteetön eikä siellä suvaita minkäänlaista häirintää tai kiusaamista. Hahmojen välisten suhteiden osalta (ks. Hahmonluonti yllä) voivat tietysti aikuiset ihmiset keskenään sopia (ja varmasti sopivatkin) minkälaisia välejä ja käytösmalleja hyväksi katsovat, mutta näidenkin ilmentämisessä tulee ottaa huomioon tapahtuman ikärajattomuus ja muistaa, että aina on parempi pelata mieluummin liikaa varman päälle.

Pelin tuki- ja häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Anniina Kero ja Mikko Heimola, joiden puoleen voi tarvittaessa epäröimättä kääntyä. Häirintätilanteet pyritään ensisijaisesti käsittelemään osapuolten kesken, tarvittaessa häirintäyhdyshenkilön tuella, mutta varaamme oikeuden myös sulkea tai poistaa pelistä henkilön, joka ei pyydettäessä muuta käytöstään. Kunnioittakaa toistenne rajoja, niin kaikilla on parempi peli!

Kuva: Ivan Bilibin