Pelin esittely

Ruhtinaan pidot on kevyt ja toivottavasti osallistujilleen hauska historiallinen live-roolipeli, joka sijoittuu Kiovan Rusinmaalle noin tuhannen vuoden taakse. Peli tapahtuu yhden illan aikana ruhtinas Vladimirin kunniaksi järjestetyissä pidoissa, joissa on ruokailun lisäksi muutakin ohjelmaa – sekä tietenkin yllättäviä käänteitä.

Pelin tarkoituksena on, että kaikki saavat osallistua, pelata ja tehdä peliä toisilleen tasavertaisesti. Pelissä ei ole varsinaista ikärajaa ja siihen pyritään (käytössä olevan pelipaikan rajoissa) ottamaan kaikki kattavan ilmoittautumisen lähettäneet.

Pelaajien sukupuolet eivät vaikuta mahdollisuuksiin osallistua peliin eivätkä hahmojen sukupuolet mahdollisuuksiin toimia pelissä. Pelissä elävöitetään sekä vallankäyttäjiä että vallankäytön kohteita, mutta mahdollistaaksemme kaikille osallistujille mielekkään pelikokemuksen, näitä valtasuhteita ei ole tässä pelissä sidottu hahmon sukupuoleen, vaan mm. yhteiskuntaluokkaan ja hahmon etnisiteettiin (jotka ovat molemmat pelaajan toiveiden mukaan valittavissa).

Hahmot rakennetaankin yhdessä pelaajien kanssa. Pelinjohto tarjoaa alkuun vain kevyen hahmokonseptin, joka vastaa mahdollisimman hyvin pelaajan ilmoittautumisessa antamia toiveita, ja jota täsmennetään yhteistyössä hahmon kirjoittajan ja muiden pelaajien kanssa. Valmiiden juonien osalta pääpaino on koko pelin tai jonkun hahmoryhmän kattavilla juonilla, joten henkilökohtaiset juonet ja verkostoituminen ryhmien ulkopuolelle ovat suurelta osin pelaajien oman aktiivisuuden varassa.

Historiallisuus Ruhtinaan pidoissa tarkoittaa sitä, että peli perustuu pohjimmiltaan historiaan ja historiantutkimukseen, mutta ottaa tietoisesti taiteellisia vapauksia tämän muutoinkin epävarmojen lähteiden varassa tunnetun aikakauden tarkkojen tapahtumien suhteen.

Venäläinen mytologia, bylina- ja satuperinne ovat läsnä pelissä, mutta hahmot ovat kuitenkin kaikki pohjimmiltaan tavallisia kuolevaisia. Materiaalisen kulttuurin suhteen pyritään ensisijaisesti visuaalisesti ympäristöön istuvaan ilmeeseen, ja vaikka historiallisesti tarkkojen kopioiden käyttöön rohkaistaan, ei se ole minkäänlainen edellytys peliin osallistumiselle.

Konfliktit ratkaistaan pelissä tappamatta ketään. Mahdolliset aseelliset kamppailut käydään tylsytetyin teräsasein pelinjohdon kanssa ennalta sopien ja asiansa osaavien taistelijoiden kesken. Aseettomaan fyysiseen konfliktiin voi ryhtyä osallistujien yhteisellä päätöksellä. Molempiin pätee kuitenkin sama periaate: aina, jos et ole varma omasta tai vastapuolesi taitotasosta, aliarvioi se.

Ruhtinaan pidoissa pyritään luomaan kaikille turvallinen peliympäristö. Kaikenlainen seksuaalinen häirintä on erikseen kielletty sekä ennen peliä, sen aikana että sen jälkeen. Jos sinua tai kanssapelaajaasi häiritään, voit ottaa yhteyttä toiseen pelinjohdon nimeämistä henkilöistä, joka selvittää asiaa eteenpäin.

Kuva: Ivan Bilibin